20 november 2012

Royal Thai

Royal Thai, den 14 nov 2012

Som första gemensamma besök valde vi ett säkert kort bland Karlskronaveganerna - Restaurangen Royal Thai på Rådhusgatan 11. 

Restaurangen är en klassisk thairestaurang, som även erbjuder ett flertal sushirätter till humana priser. Miljön i restaurangen är mysig med mycket trä och thailändsk dekor. Även take-away erbjuds till reducerade priser.

Royal Thai - Ett smakfönster mot Asien
Bland förrätterna finns det bara ett vegansk alternativ - vårrullarna. En liten varning dock! Du måste specificera att det är de vegetariska vårrullarna du vill ha när du beställer, annars får du en olustig överraskning när du tar den första tuggan...

Vårrullar (Glöm inte att be om de veganska...)

Bland huvudrätterna finns det flera veganska rätter att välja på under kategorin "Vegetariskt". Tyvärr, är inte alla vegetariska rätter veganska, ens vegetariska. Förutom den "obligatoriska" ostronsåsen (när skall restauranger inse att den inte hör hemma i kategorin vegetariskt?) finns här ett antal rätter med hönägg.

Som tur är finns 5 rätter på menyn som är direkt veganvänliga:
PAD BAI GRA PROU - Stekta grönsaker m. vitlök chili & basilika
PAD MEAD MAMUANG - Stekta grönsaker med chilipasta & cashewnötter
STEKT TOFU m. grönsaker & cashewnötter
STEKTA GRÖNSAKER m. röd curry & kokosmjölk
STEKTA GRÖNSAKER m. massaman curry & kokosmjölk

Alla rätter går dessutom att beställa med deras goda tofu!

Förutom veganrätterna finns det ett flertal rätter som enkelt borde kunna veganiseras. Vi har ännu inte utforskat dessa möjligheter, men det kommer vi garanterat göra vid ett senare besök.

Pad bai gra prou - En härligt kryddstark wokrätt med vitlök och thaibasilika

Det man främst kan anmärka på restaurangen är följande:
  • Det finns ingen dessert utan djurprodukter på menyn. 
  • Det finns inga vegetariska alternativ på barnmenyn.
  • Ostronsås är inte vegetariskt
Trots kritiken är detta en bra restaurang, värd ett flertal besök. Maten är vällagad, portionerna jättestora och personalen mycket trevlig. Det finns dock potential för en ännu bättre meny, om restaurangen utvecklade lite nya rätter, t.ex en risnudelrätt samt en djurvänlig dessert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar