10 januari 2013

Tomtens paket

Gott nytt år! Nu är vi tillbaka efter juluppehållet. Vi har inte planerat något restaurangbesök i januari, p.g.a. en ny familjemedlem som väntas anlända närsomhelst, men aktiviteterna återupptas igen i februari. 

Snäll mat

I december träffades rekordmånga Karlskronaveganer på Wayne's Kafé för en trevlig mat-och-pratstund. Samtidigt passade vi på att göra en beställning av varor som kan vara svåra att hitta utanför storstäderna. I dagens e-postordervärld så går det enkelt att beställa prylar från världens alla hörn, men just kylvaror lämpar sig illa för postdiligensen och är därför krångliga att få hemskickade. Nu är vi dock så lyckligt lottade att vi bor i en stad med en alldeles utmärkt ekobutik och genom att utnyttja dess kanaler kunde vi fixa hit produkterna utan att kylkedjan behövde brytas en enda gång. Tack så mycket för hjälpen, Henrik!

Det var en angenäm överraskning att finna ett såpass stort utbud av produkter som normalt inte är veganvänliga, många dessutom svenska. I slutändan beställdes ett flertal storpack av ett tiotal olika varor som vi sedan delade upp mellan oss. Allt vi beställde visade sig komma från Malmöföretaget Astrid och Aporna som med radarkänsla verkar pejla vad svenska veganer önskar sig. 

Beställningen blev en succé och vi hade knappt öppnat första förpackningen innan förfrågningarna började rulla in för en andra beställning. Givetvis kommer vi ånyo att göra en sambeställning, men skulle Ni behöva något akut, t.ex. för en fest eller för en jobbig vegansläkting som kommer på besök. så går det bra att prata med den snälla personalen på Skärva Ekobutik så kan de beställa åt Er. Ekobutiken beställer minst en, ibland två, gånger i månaden från grossisten, så det är ungefär den framförhållningen Ni behöver ha. Ekobutiken är dessutom intresserad av att inleda samarbete med lokala restauranger som är intresserade av att förbättra sin vegetariska meny. Så om du är kock och/eller restauratör och önskar servera vegeterianer lite mer genomtänkta rätter än "wokade grönsaker" och "vegetarisk pasta", tag kontakt med Skärva ekobutik (eller oss på Vegan Karlskrona) så kan vi hjälpa Er hitta i matdjungeln du kanske inte ens visste fanns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar